Te afli aici: Aparatul cu lumina intensa pulsata : IPL
Echipamentul IPL (Lumina Intensa Pulsata) este cel mai recent aparat pentru epilarea definitiva, tratarea leziunilor pigmentale si fotoreintineririi.

Avantajele tratamentului:
 • confera siguranta maxima pentru orice tip de piele;
 • tratamentul este nedureros;
 • tratamentul nu este invaziv pentru pacient (se elimina astfel infectarea, pigmentarea sau cicatrici ale pielii);
 • tratamentul vizeaza toate zonele corpului si toti foliculii pilosi, indiferent de adancimea la care se afla;
 • distrugerea simultana a mai multor foliculi pilosi;
 • posibilitatea raderii parului intre tratamente.

Aparatul cu lumina intensa pulsata : IPL
Principalii cromopori ai pielii sunt melanina, hemoglobina si apa. Fiecare cromopor are o capacitate de absorbtie specifica in functie de lungimea de unda folosita. Selectia lungimii de unda specifica aplicatiei este esentiala.

Principiile:
 1. Epilare definitiva
  Pentru obtinerea unor rezultate pe termen lung este necesara distrugerea structurii firului de par, respectiv sursa de crestere si regenerare(foliculul). Pentru aceasta, raza de lumina intensa penetreaza straturile superioare ale pielii si este absorbita de catre melanina parului, respectiv in bulbul firului de par. Aceasta absorbtie duce la cresterea temperaturii care este transmisa foliculului, ducand la distrugerea lui. Odata distrus, acest folicul nu va mai genera aparitia firului de par. Reaparitia unui alt fir de par mult mai subtire va fi ulterior anihilat definitiv de o alta sesiune de tratament.
 2. Reintinerirea pielii
  La fel ca orice organ, pielea imbatraneste, acest proces fiind direct legat de o serie de factori (varsta, genetica, hormoni) dar in aceeasi masura fiind afectata si de factori externi, cum ar fi radiatia solara, fumatul sau poluarea. Imbatranirea pielii duce la subtierea straturilor de piele, deshidratarea, reducerea elasticitatii si bineinteles aparitia ridurilor. Aceste schimbari duc la reducerea substantiala a fibrelor elastice de colagen sintetizate de catre celule.
  In afara de aceste modificari apar pete pigmentate iregulate si dilatari ale vaselor de sange (telangiectasis).
  Fascicolul de lumina penetreaza straturile pielii si este selectiv atras de catre unul din cromopori (melanina sau oxihemoglobina). Melanina care s-a format in pete este distrusa si eliminata progresiv prin regenerarea celulelor. Ca finalitate este stimulata producerea de noi fibre, pielea devenind mai fina, cu aspect tonic.
 3. Indepartarea venelor paianjen si a petelor
  Venele piciorului, venele paianjen alaturi de alte leziuni vasculare sunt printre cele mai frecvente afectiuni.
 4. Tratarea acneei
  Porii blocati creeaza un mediu anaerobic inchis care duce la dezvoltarea rapida a acneei subcutanale. O serie de 8 sedinte de tratament are ca rezultat o curatare a zonei afectate in proportie de 90%.
 5. Psoriazis
Contraindicatii:
 • femeile gravide;
 • persoane care muncesc expuse la razele soarelui;
 • persoane sensibile la lumina;
 • persoane cu rani deschise;
 • persoane epileptice;
 • diabetici cu complicatii majore.